Menneet

Seminaari: Lähihistorian oppimismenetelmiä aikuiskasvattajille

30.11. kello 13.30–16.30

Iltapäivän tapahtuma koostuu alustuksista ja paneelikeskustelusta. Tapahtumassa alustaa tietokirjailja Timo Virtala, kommentaattoreina toimivat kirjailija ja kokemusasiantuntija Nimco Noor sekä luovan ilmaisun opettaja Taina Kilpelä Omniasta. Helinä Rautavaaran museo esittelee MoMem -oppimisalustan ja yhdessä kokeillaan interaktiivisia oppimismenetelmiä. Keskustelulle ja kysymyksille on myös aikaa.

MoMem / Liikkuvat muistot -hankkeessa kehitettiin lähihistorian oppimisen menetelmiä laajalle yleisölle. Helinä Rautavaaran museo on tuottanut aineistoja koskien Karjalan evakkojen asutushistoriaa ja somalialaisten saapumista Suomeen 1990-luvulla. Museo on yksi kuudesta partnerista Erasmus+ -ohjelman kautta rahoitetussa Moving Memories – Creative Drives for a Changing Europe -hankkeessa, jonka tavoitteena on inspiroida oppijoita ymmärtämään historiallisia muutoskausia Euroopassa. Hankkeessa on koottu ja testattu kokemuksellisia ja interaktiivisIa menetelmiä luovalla tavalla.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 Helinä Rautavaaran museossa, osoitteessa Entressen kauppakeskus, Siltakatu 11, Espoo. Ilmoittaudu tapahtumaan 25.11. mennessä osoitteeseen info@helinamuseo.fi

Lisätietoja hankkeesta Moving Memories -verkkosivuilta: http://www.moving-memories.eu/ ja http://www.moving-memories.eu/fi/tervetuloa/

Lisätietoja: Katri Hirvonen-Nurmi (katri.hirvonen-nurmi@helinamuseo.fi)

Kuvassa aikuiskasvattajia harjoittelemassa historiaan eläytymistä Malagassa keväällä 2022. Kuva: Action Synergy

Katso muita tapahtumia

Kerran kuussa maanantaisin

Museon senioritreffit

Maksuttomat senioritreffit kokoontuvat kerran kuussa maanantaisin kello 11. Tule mukaan!

Lauantaina 10.8. kello 14

Nykytanssiesitys: The Two Body

Esitys tutkii resilienssin käsitettä liikkeen kautta ja asettaa kysymyksiä siitä, kuinka voimme elää rinnakkain menettämättä identiteettiämme,  kuinka voimme olla vapaita sitoutuessamme toisiin ihmisiin? Ja kuinka voimme jakaa tilaa ja aikaa mielekkäällä tavalla.