Ajankohtaista

27.1.2023 Kesäduuniin meille?

Palkkaamme vuosina 2004-2008 syntyneitä Espoon kaupungin kesäseteliin oikeutettuja reippaita ja kielitaitoisia nuoria auttamaan museon avoinnapidossa, järjestämään kanssamme ohjelmaa lapsille sekä viestimään kanssamme museon toiminnasta. Kesätöitä on tarjolla 50 tuntia/10 työpäivää per nuori ajalla 1.6.-30.9.2023. Työstä maksettava nettopalkka on 350 euroa. 

Jos museotyö kiinnostaa, lähetä lyhyt hakemus ja cv 2.2.2023 kello 14 mennessä museon palvelukoordinaattorille Elina Torviselle (elina.torvinen@helinamuseo.fi) ja cc:nä info@helinamuseo.fi

Jokainen hakemuksen lähettänyt saa kutsun yhteiseen haastatteluun, joka pidetään Teamsissa torstaina 2.2. kello 18. 

Lisätietoja Espoon kaupungin kesäsetelistä: https://www.espoo.fi/fi/nuoret/kesaseteli

30.3.2022 – Vuoden antropologinen teko -palkinto museolle

A Hundred Year Journey -dokumenttielokuvan juliste.

Suomen Antropologinen Seura on myönsi 30.3.2022 Helinä Rautavaaran museolle Vuoden antropologinen teko 2021 -palkinnon. ”Helinä Rautavaaran museon toiminta on erinomainen esimerkki siitä, miten monipuolisesti antropologinen näkökulma ja osaaminen voivat hyödyttää museotyötä ja tulla osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja kehitystä”, todetaan perusteluissa.

”Palkinto on hieno tunnustus yli kahdenkymmenen vuoden työstä”, toteaa museonjohtaja Ilona Niinikangas. ”Museoilla on tärkeä rooli muuttuvassa maailmassa. Emme enää vain säilö mennyttä vaan rakennamme myös tulevaa. Omalla toiminnallamme me Helinä Rautavaaran museossa haluamme osoittaa, että pieni suomalainen etnografinen museo voi olla kokoaan suurempi toimija ja vastata globaaleihin haasteisiin antropologisen asiantuntijuuden ja museotyön keinoin.”

Suomen Antropologisen Seuran perustelut ovat luettavissa kokonaisuudessaan tästä