Kokoelma

Museomme kokoelmissa on taide-, rituaali- ja käyttöesineitä neljästä maanosasta

Yksityiskohta museon kokoelmanäyttelyn Afrikka-vitriinistä. Kuva: Karri Anttila / Lvngroom

Helinä Rautavaaran museon kokoelmat sisältävät taide-, rituaali- ja käyttöesineitä Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Henkilöhistoriallinen kokoelma sisältää esineitä myös Euroopasta.

Noin 3 000 yksikön esinekokoelmat painottuvat 1900-luvun afrikkalaiseen ja brasilialaiseen esineistöön. Museossa on muun muassa Suomen laajin länsiafrikkalaisten esineiden kokoelma.

Kokoelmien saavutettavuutta on parannettu julkaisemalla esine- ja kuvakokoelmia museoiden, kirjastojen ja arkistojen yhteisessä Finna –hakupalvelussa.

Helinä Rautavaaran museon esineet löytyvät finna.fi -päähausta. Kirjoita hakuriville hakusana, kuten esineen nimi tai kuvan aihe. Valitse sitten Rajaa hakua -kohdasta Organisaatio: Helinä Rautavaaran museo.

Osallistumme nykydokumentoinnin tallennushankkeisiin TAKO-verkoston osana. Museon dokumentoinnin kohteina ovat olleet mm. kaksikielisyys ja kulutuksen tallentaminen haastatteluin, kuvin ja videoin.

Museo ottaa vastaan lahjoituksia omalta tallennusalueeltaan, Helinä Rautavaaran meren takaisten matkojen alueilta ja kulttuurien kohtaamisen ilmiöihin liittyen. Museo ei ota vastaan aselahjoituksia.

Tutustu museon kokoelmapoliitiikkaan: Kokoelmapoliittinen ohjelma 2016–2018 (PDF)

Lue lisää kokoelmaesineistä

Kokoelmanäyttely Kasvokkain, suomeksi (PDF)

The Collection Exhibition Face to Face, in English (PDF)

Samlingsutställningen Ansikte mot ansikte, på svenska (PDF)

Finna

Museon kokoelmaesineiden tiedot löytyvät osoitteesta www.finna.fi

Haku Finnasta on helpointa aloittaa kirjoittamalla hakusanoja hakukenttään haluamastasi aiheesta tai aineistosta. Hakukentän päässä olevasta pudotusvalikosta valitsemalla voi kohdistaa haun otsikkoon, tekijään tai aiheeseen. Vaihtoehto ”Kaikki osumat” kohdistaa haun kaikkiin haettavissa oleviin tietoihin.

Ensimmäisen haun jälkeen on mahdollista rajata hakutuloksia. Valitse vasemman laidan valikon organisaatioista Helinä Rautavaaran museo, niin saat hakusanaan liittyvät museon kokoelmat näkyviin.