Menneet

Diwali, valon juhla

Perjantai 21.10. klo 12–15

Kuva: Maria Albekoğlu

Askartelemme museon työpajassa silkkipaperista kukkaköynnöksiä, jollaisia käytetään Intiassa juhlakoristeluun.

Intiassa vietetään nyt syyslomaviikolla valon juhlaa, diwalia (myös divali, deepavali). Viiden päivän mittaisen juhlan pääosassa ovat pimeyttä valaisevat tuikut ja ilotulitukset ja tietenkin yhdessäolo perheen ja ystävien kanssa.

Diwali on hindulaisen juhlavuoden suurimpia juhlia ja kansallinen vapaapäivä, jota vietetään Intian lisäksi muun muassa Nepalissa, Indonesiassa, Singaporessa, Malesiassa ja Fidjillä.

Askartelupaja sopii kouluikäisille syysloman viettäjille, mutta myös aikuiset ja pienemmät lapset ovat tervetulleita mukaan. Askartelijoille on tarjolla intialaista chai-maitoteetä.

Katso muita tapahtumia

Joka kuukauden toinen maanantai kello 11

Museon senioritreffit

Maksuttomat senioritreffit kokoontuvat joka kuukauden toisena maanantaina kello 11. Tule mukaan!

Lauantaisin klo 15

Varttiopastus

Tervetuloa museon varttiopastukselle lauantaisin kello 15.

Lauantaina 10.12. kello 14–16

Ystävyyden juhla

Olet lämpimästi tervetullut ystävyyden juhlaan museolle. Tarjolla lämmintä teetä, afganistanilaisia herkkuja, kaksikielinen Päivänvarjotyttö-kuvakirjan lukuhetki (suomi-dari) ja paljon muuta.