Menneet

Yalda-ilta

Tiistaina 19.12. kello 18.15–19.30

Vuoden pimein aika kaipaa lämpöä ja juhlintaa!

Tervetuloa viettämään yhteistä Yalda-iltaa museolle tiistaina 19.12. kello 18.15-19.30.

Yalda Night (Shab-e Chelleh) on yksi maailman vanhimmista juhlapäivistä, jota vietetään erityisesti Iranissa.

Yalda-yötä vietetään 21. joulukuuta ja se on Keski-Aasiassa talvipäivänseisauksen merkkipäivä; silloin yö on pisimillään.

Vuoden pimeimpään aikaan liittyy paljon erilaisia juhlia ja perinteitä eri puolilla maailmaa. Yalda-yön juhlinnassa onkin paljon yhteistä kelttien Yule-juhlan kanssa.

Yalda-yö symboloi toivoa tulevista kevät- ja kesäpäivistä ja sitä kokoonnutaan juhlimaan koko perheen ja suvun voimin. Yön aikana luetaan yhdessä persiankielisia runoja, syödään, pelataan seurapelejä ja ennustetaan tulevan vuoden merkkejä. Tuoreet hedelmät, pähkinät ja muut Yalda- pöydän antimet ja koristeet symboloivat elämän voimaa ja valon voittoa pimeydestä.

Saavu siis ensi tiistaina museolle ottamaan varaslähtö Yalda-yön viettoon kanssamme! Ohjelmassa on runonlausuntaa, ennustusten lukua ja pientä tarjoilua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Katso muita tapahtumia

Kerran kuussa maanantaisin

Museon senioritreffit

Maksuttomat senioritreffit kokoontuvat kerran kuussa maanantaisin kello 11. Tule mukaan!

Lauantaina 10.8. kello 14

Nykytanssiesitys: The Two Body

Esitys tutkii resilienssin käsitettä liikkeen kautta ja asettaa kysymyksiä siitä, kuinka voimme elää rinnakkain menettämättä identiteettiämme,  kuinka voimme olla vapaita sitoutuessamme toisiin ihmisiin? Ja kuinka voimme jakaa tilaa ja aikaa mielekkäällä tavalla.