Nyt

From Zero to Hero

21.3.2024 - 2.2.2025

Roolimalleja Nairobista

Jokainen ihminen kohtaa elämässään vaikeuksia. Mikä vaikeassa ja ristiriitaisessa tilanteessa auttaa? Mistä silloin saa voimaa uskoa, että tästä vielä selvitään?

From Zero to Hero -näyttely tuo Nairobin Espooseen –sekä suomalaisiin koululuokkiin. Nairobissa kodittomina kasvaneet nuoret ovat nyt aikuisia. He ovat päässeet irti rikos- ja päihdekierteestä, luoneet itselleen työpaikkoja ja vuokranneet oman kodin. He ovat eläviä esimerkkejä siitä, että elämässä muutos parempaan on mahdollinen.

Näyttelyvieraat pääsevät vierailemaan muun muassa nairobilaisessa kynsistudiossa, vihanneskioskilla ja autopesulassa. Samalla Amina Nyiva (kuvassa), Stephen Maina ja Jashon Mumbo sekä näyttelyn muut kenialaiset mentorit jakavat kokemuksia omasta elämästään. Kenialainen työryhmä on perehtynyt suomalaisten nuorten tilanteeseen ja räätälöinyt empaattisen kokemuksen, jonka tavoitteena on tarjota samaistuttavia ja toivoa herättäviä oivalluksia.

Näyttelyn voi myös tilata maksutta toisen asteen oppilaitoksiin. Yleisömanageri Helka Saarinen tarjoaa 60 ja 90 minuutin mittaisia teemakokonaisuuksia. Kouluvierailijat saavat VR-lasien avulla kokemuksen Nairobin kaduilta.

Näyttely on toteutettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin yhdessä suomalaisen Taksvärkki ry:n ja kenialaisen Undugu Society of Kenya -kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kuva: Brian Inganga

Katso meneillään olevat näyttelyt

Nyt

Kokoelmanäyttely Kasvokkain

Pysyvä näyttely