Menneet

Puheenvuoroja ilmastonmuutoksesta ja ruokaturvasta

Keskiviikkona 15.11. kello 16–17.30

Lämpimästi tervetuloa “Yhdessä vaikutamme! Ruokaturva ilmastokriisin sydämessä” – näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 15.11.2023 kello 16 Helinä Rautavaaran museoon. Näyttely on esillä 15.11.2023-25.2.2024.

Avaamme näyttelyn samaan aikaan, kun maailman johtajat valmistautuvat COP28:een, suurimpaan vuosittaiseen ilmastotoimia käsittelevään maailmanlaajuiseen kokoukseen.

Ilmastokriisi ei ole tulevaisuuden uhkakuva. Se on todellisuutta maapallon eri puolilla. Lähes puolet maailman väestöstä asuu alueilla, joita ilmastonmuutoksen vaikutukset koskettavat. Ilmaston ääri-ilmiöt ovat yksi merkittävimmistä ruokaturvan puutteeseen johtavista syistä maailmanlaajuisesti.

Olet lämpimästi tervetullut näyttelyn avajaisiin keskustelemaan siitä, miten voimme auttaa ruokaturvan puutteessa eläviä ihmisiä valmistautumaan, vastaamaan ja toipumaan kriisistä. Tilaisuudessa kuullaan ulkoministeriön, YK:n Maailman ruokaohjelman ja Suomen YK-liiton edustajien puheenvuorot ilmastonmuutoksen vaikutuksista ruokaturvaan:

Titta Maja-Luoto
Osastopäälikkö, Ulkoministeriö

Andreas Hansen
Pohjoismaiden toimiston johtaja, Maailman ruokaohjelma (WFP) (puheenvuoro englanniksi)

Jenni Kauppila
Vaikuttamistyön vastaava, YK-liitto

Avajaisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Näyttelyn alkuperäisen englanninkielisen version on tuottanut Maailman ruokaohjelman (WFP:n) Pohjoismaiden toimisto, ja sen muokkaamisesta ja esittämisestä Suomessa vastaa YK-liitto. Näyttely on toteutettu ulkoministeriön tuella.

Katso muita tapahtumia

Kerran kuussa maanantaisin

Museon senioritreffit

Maksuttomat senioritreffit kokoontuvat kerran kuussa maanantaisin kello 11. Tule mukaan!

Lauantaina 10.8. kello 14

Nykytanssiesitys: The Two Body

Esitys tutkii resilienssin käsitettä liikkeen kautta ja asettaa kysymyksiä siitä, kuinka voimme elää rinnakkain menettämättä identiteettiämme,  kuinka voimme olla vapaita sitoutuessamme toisiin ihmisiin? Ja kuinka voimme jakaa tilaa ja aikaa mielekkäällä tavalla.