Oppimateriaalit

Luontomandala rakentuu taiteilija Saara Manen työpajassa 2020

Sukella katsomusten maailmaan!

Seikkailulla Helinän kanssa – elämyksellinen museo-opastus ja työskentelyvinkkejä varhaiskasvatukseen.

Maailmassa on paljon erilaisia uskontoja, katsomuksia ja kulttuureja. Kuinka tutustua niihin pienten lasten kanssa? Miksi katsomusdialogi on tärkeää? Tämä materiaalipaketti antaa tähän vinkkejä ja auttaa varhaiskasvatuksen opettajaa hyödyntämään museota katsomuskasvatuksen oppimisympäristönä.

Materiaalipaketti on tuotettu yhteistyössä Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa hankkeen kanssa. Hanke on opettajankoulutuksen kehittämishanke ja sen rahoittajana on Opetus- ja kulttuuriministeriö. Materiaalia voi myös hyödyntää museopedagogisten työskentelyjen suunnittelussa museosta riippumatta.

Tutustu varhaiskasvattajille suunnattuun materiaaliin tutkimushankkeen sivuilla:
Seikkailulla Helinän kanssa

Ilmiöoppimispaketti: Kaupunkeja ja yhteisöjä. Kestävää kehitystä kulttuurin keinoin

Onko koulussasi teemapäivinä Kestävä kehitys ja Agenda2030 tai kaupungistuminen?

Materiaalipaketti johdattaa YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelman (Agenda2030) maailmaan erilaisten tehtävien kautta. Kestävää kehitystä tarkastellaan erityisesti sen kulttuurisen ulottuvuuden sekä kaupungistumisen ja kulttuuriperinnön näkökulmista.

Materiaalipaketin tehtävien avulla saat vinkkejä oppitunteihin ja ilmiöoppimispäivien pitämiseen. Sijaitsipa koulunne sitten kaupungin vilinän keskellä tai maaseudun rauhassa, näiden tehtävien avulla voitte oppilaiden kanssa tutustua omaan lähialueeseen uusin silmin!

Vinkki: Tarvittaessa pakettiin voi tilata myös maksuttoman etäopastuksen tai lyhyen alustuksen, jossa museon opas etänä johdattelee oppilaat teemoihin!

Kohderyhmä: yläkoulu ja 2.aste
Hinta: Materiaali on ilmainen.

Lisätiedot ja materiaalin tilaus: info@helinamuseo.fi

Muut oppimateriaalit

Oma mieli, oma kieli (somalinkielinen)

Afrikan tähti – pelilaudan kääntöpuoli (suomenkielinen)