Yläkoulut

Nepalilaisia koululaisia. Kuva: Rauli Virtanen

Työpaja: Kestävän tulevaisuuden rakentajat!

Toiminnallisessa työpajassa tutustutaan kenialaisten nuorten elämäntarinoiden innoittamina sosiaalisesti kestävään kehitykseen. Pohdimme yhdessä erilaisia vahvuuksia, vaikuttamista ja osallistumista sekä valintoja, joilla jokainen meistä voi rakentaa yhteistä, kestävää tulevaisuutta.

Kenialaisista joka kolmas elää köyhyysrajan alapuolella. Nuorten nousu kadulta aktiviisiksi kansalaisiksi kertoo, miten jokainen voi vaikuttaa, miten yhdessä voimme saada aikaan muutoksia ja miten kestävää kehitystä voi edistää omassa elämässä.
Työpaja tukee perusopetuksen laaja-alaisen osaamisen tavoitteita ja sopii hyvin mm. maantiedon, historian, yhteiskuntaopin, elämänkatsomuksen ja filosofian tunneille.

Työpaja on osa globaalikasvatushanketta Oman elämänsä aktivistit, jolla halutaan lisätä koululaisten, opiskelijoiden ja suuren yleisön tietoa sosiaalisesti kestävästä kehityksestä. Hanke toteutetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin vuosina 2023–2024

Kohderyhmä: Yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat
Kesto: 60 min.
Hinta: Kouluille maksuton
HUOM. Mahdollisuus myös koululla paikan päällä pidettävään työpajaan tai etätoteutukseen.
Lisätietoja ja varaukset: info@helinamuseo.fi

Kulttuurit kohtaavat

Opastuksella tarkastellaan kulttuurien välistä kohtaamista ja kulttuuristen piirteiden sekoittumista. Kulttuurit ovat kautta aikojen olleet vuorovaikutuksessa keskenään. Erilaiset kulttuuriset vaikutteet ovat siirtyneet mantereelta toiselle kaupan, uskontojen, työnteon, kolonialismin, orjuuden, lähetystyön, pakolaisuuden ja sotien mukana. 

Opastuksella tutustutaan kulttuurien vuorovaikutukseen museoesineiden, keskustelun ja pienten tehtävien avulla.

Huom. Opastusta tarjotaan jälleen keväällä 2024.

Kohderyhmä: Yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat 
Kesto: 60 min
Hinta: Kouluille maksuton
Mahdollisuus myös etätoteutukseen.
Lisätietoja ja varaukset: info@helinamuseo.fi

Empatiapeli oleskeluvan hakemisesta

Tuhat ja yksi tarinaa -empatiapelissä luokka pääsee tutustumaan viiden eri maahanmuuttajan tarinaan ja auttamaan heitä hakemaan oleskelulupaa Suomesta. Peli auttaa ymmärtämään syitä maahanmuuton takana ja hahmottamaan globaalia muuttoliikettä. 

Syitä lähteä on monia ja jokaisella tulijalla on oma tarinansa. Peli ja sen jälkeen pidettävä purkutilaisuus tehtävineen haastavat maahanmuuttoon liittyviä ennakkoluuloja.

Museolta tulee peliä pitämään pelinohjaaja, joka rakentaa pelin luokkatilaan ja vetää pelin jälkeisen yhteisen purkupajan.

Peli toteutettiin osana laajempaa Olen eurooppalainen -hanketta.

Kohderyhmä: yläkoulut ja 2. aste
Pelin kesto: 30 min + yhteinen purku (30-40 min)
Hinta: 80 euroa/ peli + matkakustannukset julkisilla kulkuvälineillä. Osana KULPS-ohjelmaa maksuton.
Lisätietoa ja varaukset: info@helinamuseo.fi