Aktuella

From Zero to Hero

21.3.2024 - 2.2.2025

Rollmodeller från Nairobi

Alla möter svårigheter i livet. Vad kan hjälpa till i en svår och motsägelsefull situation? Vad ger dig styrkan att tro att du kommer att klara det här?

Från noll till hjälte tar Nairobi till Esbo – och till finska skolklassrum. Unga människor som växte upp som hemlösa i Nairobi är nu vuxna. De har brutit sig loss från kriminalitet och drogmissbruk, skapat jobb och hyrt egna hem. De är levande exempel på att det är möjligt att förändra livet till det bättre.

Besökarna på utställningen kommer att kunna besöka en nagelstudio i Nairobi, ett grönsaksstånd och en biltvätt. Samtidigt kommer Amina Nyiva (på bilden), Stephen Maina, Jashon Mumbo och andra kenyanska mentorer i utställningen att dela med sig av sina livserfarenheter. Det kenyanska teamet har studerat situationen för unga i Finland och skräddarsytt en empatisk upplevelse som syftar till att erbjuda empatiska och hoppgenererande insikter.

Utställningen kan också beställas kostnadsfritt för högstadie- och gymnasieskolor. Publikchef Helka Saarinen erbjuder 60- och 90-minuters tematiska sessioner. Skolbesökare kommer att kunna uppleva Nairobis gator genom VR-glasögon.

Utställningen har producerats i samarbete med Taksvärkki ry och Undugu Society of Kenya. Den finansieras av utrikesministeriet.

Foto: Brian Inganga

Se aktuella utställningar

Aktuella

Samlingsutställningen Ansikte mot ansikte

permanent utställning