Tidigare

Nhà văn hóa cộng đồng thôn Choản Thèn – Ett byhus i Vietnam

29.11.2017 - 7.1.2018

Fotografier som skildrar Ha Nhi-kvinnors liv i byn Chon Thèn i Nordvietnam. Ha Nhi-folket är en av landets många etniska minoriteter. De har ursprungligen utvandrat från slättlandet i Tibet. Förutom i Vietnam finns det hanier också i Kina och Laos.

Ha Nhi-befolkningen i Chon Thèn lever i huvudsak av risodling och uppfödning av nötkreatur och höns. Många äldre kvinnor är analfabeter, det vill säga att de varken kan läsa eller skriva. Flickorna går i skola men många avbryter skolgången i puberteten. Kvinnorna svarar för merparten av hemsysslorna och odlingsarbetet.

Utställningen om Ha Nhi-kvinnornas vardag ingår i ett utvecklingssamarbets-projekt mellan Association of Vietnamese Folklorists och Vietnamsällskapet i Finland. Förutom fotografering ingick också upprustningen av byhuset i Chon Thèn i projektplanen. Dessutom har kvinnor utbildats för olika uppgifter inom turismnäring. 

Foto: Ha Nhi, ett minoritetsfolk vars kvinnor är kända för sina konstfärdiga handarbeten. Foto: Hoang Thi Thu Thang 2017

Se aktuella utställningar

Aktuella

From Zero to Hero

21.3.2024 - 2.2.2025

Aktuella

Samlingsutställningen Ansikte mot ansikte

permanent utställning